Przez przypadek wpisałem komende "wk" i otrzymałem bardzo długi ciąg liczb. Pytanie kieruję do Weq'a, gdyż zżera mnie ciekawość co takiego oznacza ten tajemniczy komunikat...
„WSZYSTKO tworzy w swoim nieskończonym umyśle niezliczone Wszechświaty, które istnieją przez eony
czasu – a jednak dla WSZYSTKIEGO tworzenie, rozwój, upadek i śmierć miliona Wszechświatów dzieje się w
mgnieniu oka” – Kybalion.
Przepraszam za offtop, ale nie mogę się powstrzymać. Wchodzi człowiek o 2:45 na forum Otchłani a tu jeszcze ciepły post sprzed minuty! Ciekawe czy jakbym wpuścił dziecko przed klawiaturę to odkryłby jeszcze jakieś komendy, bo cuda czasem mu wychodzą jak bije w klawiaturę
Hahaha xd Przed chwilą w ogóle ktoś nowy się zalogował i też odpisał na dwóch tematach po pierwszej w nocy xd Co do komend to bardzo możliwe, że dziecko znalazłoby kolejne takie smaczki waląc w klawiaturę. Swoją drogą to całkiem creepy - słucham sobie soundtracku z Diablo 2 i nagle wyskakuje mi ciąg liczb na pól ekranu - jest druga w nocy i jest ciemno w moim pokoju xd Weq najwidoczniej przygotował jump scary w postaci cyfr z matrixa po wpisaniu niekonwencjonalnych komend hahahah xdddd
„WSZYSTKO tworzy w swoim nieskończonym umyśle niezliczone Wszechświaty, które istnieją przez eony
czasu – a jednak dla WSZYSTKIEGO tworzenie, rozwój, upadek i śmierć miliona Wszechświatów dzieje się w
Wszystko dzieje się w naszej wyobraźni, o to chyba tu chodzi co nie?
A w rzeczy samej, nie zaprzeczam, że da się wystraszyć czytając pojawiający się tekst, zwłaszcza gdy coś trzyma nas w napięciu. Ale jakoś tak popatrzyłem na to z perspektywy i zobaczyłem siebie przed komputerem, cisza jak makiem zasiał, co jakiś czas słychać tylko leniwy klik kolejnych klawiszy, a nagle w oknie konsoli plumka mi kolejna linijka tekstu, ja odskakuję przerażony od biurka, albo uderzam w monitor
Ciesz się, że się dobrze bawicie :D
Na oko to numery mobów w danej krainie.
Miałem parę komend do "debugowania" choć można je też nazwać cheatami. Ta akurat służy tylko do podglądu danych w grze...
Tak z czystej ciekawości, czy każde „specjalne” komendy dają jakiś feedback po ich wprowadzeniu? Zastanawiam się po prostu czy da się aktywować jakieś funkcje nie będąc tego świadomym.
Nie każda, choć zdecydowana większość. Ale nawet bez "feedbacku" raczej nie psują.
Piszę "raczej", bo już tak słabo pamiętam kod Otchłani I, że nie dam sobie ręki uciąć. Z tego co przejrzałem na szybko teraz, to jest jak wyżej.
Natomiast - tajne komendy nie podlegają skracaniu, więc trzeba je wpisać dokładnie tak jak brzmią, a na to szansa jest mała :P
Weq
Aha... za chwilę obudzi się armia matematyków/spiskowców/kryptologów/statystyków/prepersów/jasnowidzów, którzy swego czasu rozpracowali kryptę w drodze do Skulldust i rozkręcą Weqowi grę na śrubki...